Valentin Iancu-Ionadi vicecampion european la haltere

Campionatele Europene de haltere pentru seniori, de la Sofia, au reprezentat un veritabil succes pentru delegația României, prezentă la această prestigioasă competiție.

La categoria de greutate 61 de kilograme, Valentin Iancu-Ionadi, sportiv legitimat la clubul nostru, a cucerit medalia de argint la stilul aruncat, unde a ridicat greutatea de 154 kilograme.

La smuls el s-a situat pe locul al optulea, cu 115 kilograme performanță, iar la total olimpic, cu 269 de kilograme, s-a clasat pe un onorant loc 5. Punctele aduse de Valentin Iancu-Ionadi, pentru echipa României, contribuie la cât mai multe locuri pe care România le va obține, în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Paris, din 2024. 

Este, de asemenea, de remarcat faptul că la Campionatele Europene de la Sofia, antrenor coordonator al lotului național a fost Adrian Ionescu, antrenor la CS Olimpia București. Totalul lotului național, la competiția din Capitala Bulgariei, s-a ridicat la 8 medalii, din care cinci de aur, una de argint și două de bronz.

Valentin Iancu-Ionadi a fost singurul băiat român care a obținut o medalie. Două titluri continentale au fost cucerite de fosta noastră halterofilă, Loredana Toma.

Mult succes și felicitări!