Titlu național la U16

Echipa feminină de baschet U16 a CS Olimpia București a câștigat astăzi titlul national rezervat acestei categorii de vârstă. Fetele pregătite de antrenoarele Elena Ciobanu și Romela Cristea au câștigat partida din finală, susținută contra puternicei LAPI Dej, la jumătate de coș distanță, cu scorul de 51-50 (17-13, 15-14, 8-12, 11-11).

Partida, foarte echilibrată de altfel, a fost o cursă umăr la umăr între două echipe valoroase. Oaspetele au avut conducerea cu 50-48, însă Evelina Petrof (foto), a reușit o spectaculoasă aruncare de trei puncte, prin care a închis tabela, cu 14 secunde înainte de finalul meciului.

Liniile statistice ale fetelor noastre, în finală, au fost următoarele: Claudia Sandu (11 puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive), Evelina Petrof (19 puncte, 3 recuperări, o intercepție și un capac), Sonia Cazacu (8 puncte, 7 recuperări, o pasă decisivă, 3 intercepții și 3 capace), Ruxandra Stegăruș (4 puncte, 2 recuperări, 4 pase decisive, o intercepție), Valentina Călin (5 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive), Laura Vaida (4 puncte, 13 recuperări, o pasă decisivă și 2 capace). A mai evoluat Irina Dumitru. Au mai fost trecute pe raportul oficial de joc, fără a fi utilizate: Iasmina Dobra, Bianca Năstase, Teodora Ciupitu și Sara Ganea.

Felicitări fetelor noastre pentru acest succes eclatant.

În celelalte meciuri de clasament, ale turneului final găzduit de Sala ”Octavian Dimofte”, rezultatele înregistrate au fost următoarele:

Finala mică CSS Alexandria – CSS CSM Ploiești 48-42

Locurile 5-6 LPS Alba Iulia – CSS Sibiu 56-53

Locurile 7-8 CSU Olimpia Brașov – CSS Gloria Arad 67-61

Încă odată felicitări fetelor noastre și colectivului tehnic, pentru acest succes deosebit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *