Podium matematic adjudecat la snooker

S-au încheiat, la Centrul Național de Snooker din București, întrecerile etapei a noua din Liga Națională de Snooker.

CS Olimpia București, prin rezultatele înregistrate în această rundă, și-a adjudecat, matematic, deși până la finalul sezonului mai este o etapă de disputat, toate cele trei medalii puse în joc.

Andrei Orzan este campion național virtual după victoria de etapă. Orzan a câștigat în optimile de finală partida cu Tudor Popescu, scor 3-0, după care l-a învins în sferturile de finală pe Radu Vilău cu 4-0. În semifinale el l-a întrecut pe Matei Roșca, scor 5-2, reușind trei brake-uri, de 60, 38, respectiv 37 de puncte. În finala cu coechipierul său Mihai Vladu, Andrei Orzan s-a impus cu 6-2.

Partea inferioară a tabloului a fost dominată de Mihai Vladu, care în optimile de finală l-a depășit pe Sebastian Mușat cu 3-1, apoi pe Vali Militaru cu 4-2, în acest meci realizând și un brake de 32 de puncte. În semifinală, Vladu a beneficiat de neprezentarea la masa de joc a lui Daniel Bontea, rezultatul omologat fiind de 5-0.

Daniel Bontea a trecut de optimile de finală după victoria cu 3-0 în fața lui Mihai Meseșan, apoi Alex Statache nu s-a prezentat la masa de joc, facilitând astfel accesul jucătorului nostru, în cvartetul de ași.

Andrei Orzan are în cont 2540 de puncte, Mihai Vladu este al doilea cu 2020 de puncte, iar Daniel Bontea este pe treapta a treia a podiumului de premiere, cu 1450 de puncte.

Matematic, cei trei ”olimpieni” nu mai pot fi detronați de pe podium și nici ordinea lor nu se poate schimba la ultima etapă, programată în luna decembrie.

masasn 300x199 - Podium matematic adjudecat la snooker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *