Valentin Iancu trei medalii la Campionatele Europene

Exact ]n ziua de Paște, tânărul halterofil legitimat la CS Olimpia București, Valentin Ionadi Iancu, ne-a făcut o mare surpriză, urcând de trei ori pe podiumul d epremiere la Campionatele Europene de seniori, care au loc la Erevan, în Armenia.

În limitele categoriei de greutate de 55 kilograme, Iancu a început concursul la smuls cu o ratare, la 105 kg, dar a trecut de acest hop în a doua tentativă. Apoi, la ultima încercare din concurs, el a ridicat 109 kg, fiind la egalitate cu bulgarul Angel Rusev, pe locul al treilea. La cântarul oficial, Iancu a avut 54,80 kg, față de 54,88 cât a fost greutatea corporală a bulgarului, așa că Valentin Ionadi a fost declarat  câștigător al medaliei de bronz.

Evoluția halterofilului nostru a continuat și la stilul aruncat, acolo unde el a intrat în concurs cu brio, la 131 kg, iar apoi a licitat la 136 kg, pentru a doua evoluție. Iancu a ridicat și această greutate, asigurându-și cel puțin o medalie. A dorit mai mult, titlul european, așa că la ultima sa apariție pe podiumul de concurs a solicitat 141 kg încărcare pe halteră și a ratat. Oricum, Iancu a cucerit și la stilul aruncat medalia de argint.

Cumulul celor două rezultate a însemnat un total de 245 kg pentru Valentin Iancu, adică medalie de bronz la total. Palmaresul lui Iancu, la Campionatele Europene de la Erevan, este de trei medalii, dintre care una de argint și două de bronz. Competiția a putut fi urmărită în direct pe Antena Play. 

Valentin Iancu a fost asistat la această competiție de antrenorul său de la club și de la lotul național, Adrian Ionescu.

Rezultatele competiției pot fi verificate aici. 

Felicitări!

2 thoughts on “Valentin Iancu trei medalii la Campionatele Europene

Comments are closed.