Kaiaciștii la Cupa Danubius

 

În data de 26 septembrie, pe Fluviul Dunărea, la Baza Nautică de la Turnu Măgurele, județul Teleorman, va avea loc cea de-a patra ediție a Cupei Danubius la kaiac-canoe, competiție organizată de către CSS Alexandria, grupa de kaiac de la Turnu Măgurele, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Tineret și Sport și cu Inspectoratul Școlar Județean Teleorman.

Regata este una internațională, urmând ca pe listele de start să se regăsească sportivi legitimați la două cluburi din Bulgaria, BDIN 77 și Kaiac Vidin. Oaspeții din țară vor fi reprezentanții următoarelor cluburi sportive: CSS 2 București, CS Olimpia București, CSS Triumf București, CSS Galați, CS Liceul Teoretic ”Constantin Brâncoveanu” Dăbuleni, CSS Caracal, LPS Arad, CSM Arad, CSS 6 București, CSS 1 Timișoara, CSN Banatul Timișoara, CSS Orșova, Nautic Club Hunedoara, CSM Pitești, CSM Călărași, CSS Călărași și CSM Danubiu Tulcea.

La competiție se aplică reglementările în vigoare ale Federației Române de Kaiac-Canoe. În programul de competiție sunt cuprinse probe de sprint și de viteză.