Competițiile de atletism s-ar putea relua

Federaţia Română de Atletism (FRA) a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial, că ia în calcul reluarea campionatelor naţionale la finalul lunii iulie.

“Federaţia Română de Atletism a analizat efectele previzionatei relaxări a condiţiilor de izolare şi a creionat un scenariu de relansare a activităţii competiţionale. În condiţiile în care, pe teritoriul României, se vor relua majoritatea activităţilor comerciale şi piaţa muncii va reveni la normal, Federaţia Română de Atletism intenţionează să relanseze activitatea competiţională. În urma consultării Comisiei Tehnice, a Comisiei de Competiţii şi a Consiliului Director pentru Situaţii de Urgenţă al FRA, s-a cristalizat un termen de reluare a activităţii competiţionale a competiţiilor pentru juniori, tineret şi seniori începând cu finalul lunii iulie”, se arată în comunicatul citat.

Conform propunerii de relansare a activităţii competiţionale se doreşte ca până la sfârşitul lunii septembrie să poată fi organizate campionatele naţionale de pistă, alergare montană, marş şi de şosea. Organizarea acestor campionate va presupune stabilirea unui set suplimentar de măsuri de prevenţie, în acord cu recomandările de la acel moment.

Federaţia consideră că un termen de pregătire de 8-10 săptămâni (de la ieşirea din starea de urgenţă, până la debutul competiţiilor) este necesar pentru o pregătire corespunzătoare a sportivilor de performanţă şi pentru desfăşurarea unor competiţii relevante din punct de vedere al rezultatelor obţinute.

De asemenea, România avea în planul competiţional desfăşurarea mai multor competiţii internaţionale în anul 2020 printre care Campionatul Balcanic de Alergare Montană, Campionatul Balcanic de Seniori, Balkan Challenge 24h şi Campionatele Internaţionale de Atletism ale României. Conducerea Federaţiei Române de Atletism a discutat cu managementul ABAF (Asociaţia Balcanică a Federaţiilor de Atletism) care sprijină în continuare organizarea acestor competiţii şi în special a Campionatului Balcanic de seniori, campionat ce reprezintă în acest moment cea mai importantă competiţie europeană de atletism din acest an.

“Rămân în planul competiţional al federaţiei şi Campionatul Balcanic de Alergare Montană, Balkan Challenge 24h şi Campionatele Internaţionale de Atletism ale României. Modul şi data de desfăşurare a acestor campionate sunt influenţate direct de noile măsuri care vor fi abordate de Guvernul României privind regulile de prevenţie, libera circulaţie a persoanelor, regulile de tranzit transfrontalier etc”, se precizează în comunicat.

Noul calendar competiţional va fi finalizat după ieşirea din starea de urgenţă şi aprobarea lui în prima şedinţă a Consiliului Federal al FRA care va avea loc în a doua parte a lunii mai.

Competiţiile destinate copiilor se află în acest moment în analiza comisiilor din federaţie care vor ţine cont şi de condiţiile finale de desfăşurare a activităţii şcolare.

Federaţia Română de Atletism menţionează că încearcă să găsească cele mai bune soluţii privind desfăşurarea competiţiilor de atletism în această perioadă dificilă. Conducerea federaţiei este conştientă de dorinţa sportivilor de a concura şi face toate eforturile de a păstra structura competiţională pentru anul 2020.

Sursa: Agerpres