Ciclistul Eduard Novak este noul ministru al Tineretului și Sportului

Noul ministru al Tineretului și Sportului este Eduard Novak, propunerea UDMR. Ciclistul de 44 de ani a trecut cu bine de audierile comisiilor de specialitate și a primit votul de învestitură al Parlamentului. El a preluat deja portofoliul de la Ionuț Stroe, care a îndeplinit prerogativele funcției până înainte de Crăciun.

Novak este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității București șl este încă sportiv de performanță în activitate, acest fapt fiind unic în analele politicii românești. Novak a început sportul cu practicarea patinajului viteză, fiind selecționat în lotul pentru Jocurile Olimpice de la Nagano. Un accident rutier l-a făcut să își piardă laba piciorului drept dar l-a și reorientat spre ciclism, unde a obținut prima medalie pentru România, la Jocurile Paralimpice.

Palmaresul său include o medalie de aur și două de argint la Jocurile Paralimpice din 2008 și 2012, două medalii de argint la Mondialele de paraciclism și un titlu european la paraciclism.

Carol Novak a înființat o echipă profesionistă de ciclism, Novak Team Miercurea Ciuc, iar din 2013 este președintele Federației Române de Ciclism. În mandatul său, Turul Ciclism at României a reînnodat tradiția organizării Micii Bucle în România.

Din 23 decembrie, Carol Novak a preluat mandatul de ministru al Tineretului și Sportului în guvernul Cîțu. Novak și-a propus să participe, în toamna lui 2021, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Mult succes pe toate planurile!