Trei atleți și doi cicliști ai CS Olimpia București la Festivalul Olimpic al Tineretului European Maribor 2023

În perioada 23-29 iulie 2023, la Maribor, în Slovenia, va avea loc o nouă ediție a Festivalului Olimpic al Tineretului European. Comitetul Olimpic și Sportiv Român, în cooperare cu federațiile sportive naționale, a stabilit lotul care va reprezenta România la această competiție de amploare pentru tineretul european. CS Olimpia București are reprezentativitate la două discipline sportive: atletism și ciclism.

maribor 280x300 - Trei atleți și doi cicliști ai CS Olimpia București la Festivalul Olimpic al Tineretului European Maribor 2023

Atleții selecționați de la CS Olimpia București sunt Adrian Dohotariu pentru probe de sprint, Vlad Dumitra, care poate concura la 100 metri și la 110 metri garduri, dar și triplusaltista Raluca Jarcu. Toți trei au obținut rezultate foarte bune la ultimele competiții desfășurate sub egida Federației Române de Atletism.

Antrenorul lor, Mihăiță Băloi, este optimist în ceea ce privește participarea la Maribor: ”La copii și juniori este foarte greu să îți dai seama exact și să pronostichezi ce șanse sunt înaintea unui concurs atât de important. Toți cei trei atleți ai noștri sunt în primii 20 pe probele lor, în Europa, dar eu sper că vor atinge un maximum de formă la FOTE și că vor intra în finale. Voi merge și eu alături de ei, chiar dacă nu fac parte din colectivul tehnic, dar voi fi principalul suporter al atleților noștri”, a declarat Mihăiță Băloi.

De la secția de ciclism a CS Olimpia București vor merge la Maribor cadeții Andrei Constantinescu și Theodor Trică, ambii urmând să concureze la probele de șosea. Antrenorul lor, Mihai Anghel, este optimist: ”Cei doi sportivi Andrei Ciprian Constantinescu si Theodor Stefan Trică fac parte dintr-un proiect mai amplu de selecție, inițiere, formare sportivă, specializare și mare performanță inițiat în urmă cu 10 ani. Am avut o pregătire continuă, organizată și sistematizată, printr-o selecție riguroasă, prin insușirea procedeelor tehnice specifice ciclismului, prin perfecționarea elementelor ce definesc fiecare probă de concurs, prin refacere, odihnă, recuperare fizică și psihică, prin perseverență și conștiinciozitate, seriozitate și respect, prin promovarea spiritului de fair-play, combaterea dopajului și nu în ultimul rând, prin susținerea financiară acordată de club dar, și a sponsorizărilor obținute. Am satisfacția de a constata că sportivii selecționați în urma acestui proiect sunt în prezent furnizorii de bază, împreună cu ceilalți cicliști, a rezultatelor sectiei noastre în competiții. Pasiunea este aceea care poate fi definită și ca nebunie pe două roți, ea fiind asumată de acești extraordinari sportivi. Prioritatea noastră o reprezintă promovarea unui număr cât mai mare de sportivi la loturile naționale.”

Sportivii menționați au fost convocați de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român în vederea efectuării unui cantonament premergător plecării în Slovenia, la Izvorani.

Directorul CS Olimpia București, Traian Goga, după primirea celor două convocatoare, a declarat: ”Prezența acestor sportivi în loturile naționale este rezultatul direct al muncii lor. Seriozitatea, perseverența și dorința de a excela a acestor sportivi, dublate de sprijinul din partea Clubului Sportiv Olimpia București, a federațiilor sportive naționale de profil și a Comitetului Olimpic și Sportiv Român, duc la obținerea performanțelor spre care aspirăm și care sperăm să concretizeze an de an, competiție de competiție. Pot fi doar mândru că acești cinci sportivi îmbracă tricoul echipei naționale și mă bucur nespus că Olimpia București dovedește că își merită locul pe care îl ocupă printre forțele sportului de performanță românesc. Hai, România!”