Ștafeta mixtă poate fi inclusă programul olimpic de pentatlon modern

Recent, în incinta Muzeului Olimpic de la Lausanne (Elveția), a avut loc o ședință a Uniunii Internaționale de Pentatlon Modern (UIPM), for la care Federația Română de Natație și Pentatlon Modern este afiliată.

Spaniolul Juan Antonio Samaranch junior, fiul fostului președinte al CIO, Juan Antonio Samaranch, a fost ales în funcția de prim vice-președinte al UIPM.

Ședința a fost prezidată de către germanul Klaus Schormann, președintele UIPM, iar în cadrul dezbaterilor a vorbit președintele în funcție al CIO, germanul Thomas Bach, care și-a exprimat convingerea pentru viitorul olimpic al pentatlonului modern.

Referitor la Jocurile Olimpice de vară care vor avea loc la Tokyo, în 2020, s-a pus în discuție ca proba de ștafetă mixtă să fie inclusă în program, această propunere fiind susținută în unanimitate.

De asemenea, la competițiile de Laser-Run, traseul de alergare, în viitor, va fi cu obstacole, formatul, dimensiunea și amplasarea acestora urmând să se contureze în urma unor studii de specialitate.

Din punct de vedere al parteneriatelor media, UIPM a anunțat că postul TV Eurosport va transmite, în acest an, etapa finală a Cupei Mondiale din luna iunie, în Lituania, dar și Campionatele Mondiale care vor avea loc în luna septembrie, în Egipt.

CS Olimpia București are o secție veche, de tradiție și cu frumoase performanțe, la pentatlon modern. Acest sport cuprinde 5 probe (alergare, călărie, tir, scrimă și înot) fiind inventat în secolul XIX de baronul Pierre de Coubertin, restauratorul olimpismului modern.

UIPM official logo - Ștafeta mixtă poate fi inclusă programul olimpic de pentatlon modern

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *