România candidează pentru organizarea Cupei Mondiale de rugby U20

Federatia Romana de Rugby si-a depus oficial candidatura pentru a organiza, in premiera, Campionatul Mondial U20 ediția 2022, cea de-a doua competitie ca importanta dupa Cupa Mondiala de rugby. Noua Zeelanda, Africa de Sud, Australia, Franta, Anglia, Irlanda sunt cateva dintre cele mai importante echipe care vor putea fi urmarite de catre fanii sportului in general si ai rugbyului, in special. Campionatul Mondial U20 reprezinta esalonul de elita al acestei categorii de varsta.

In aceste zile, FRR a primit din partea Guvernului Romaniei si a Ministerului Tineretului si Sportului o scrisoare de garantie  prin care este sustinuta oficial candidatura Romaniei, primind astfel asigurari ca se vor face toate eforturile pentru a sprijini organizarea acestui eveniment sportiv la standardele internationale solicitate.

In urma cu doi ani, Romania gazduia in premiera, la Bucuresti, pe Stadionul Arcul de Triumf, World Rugby U20 Trophy, a doua competitie valorica din lume la aceasta categorie de varsta. La aceasta competitie au participat Romania, Samoa, Fiji, Namibia, Uruguay, Portugalia, Hong-Kong si Canada, trofeul revenind echipei Fiji ce a invins in finala Samoa, 58-8. In ce priveste World Rugby U20 Trophy, Romania a primit din partea World Rugby cel mai mare punctaj legat de organizarea turneului din  intreaga istorie a competitiei, stabilind astfel un nou standard organizatoric.

CS Olimpia Bucuresti, ca institutie afiliata la Federatia Romana de Rugby, sustine acest demers organizatoric.