Rezultate bune pentru skeletoniștii Olimpiei

Recent, la Pyeong Chang, în Coreea de Sud, s-a încheiat unul dintre concursurile de calificare pentru Jocurile Olimpice de tineret 2024, la proba skeleton. La acest concurs foarte puternic au luat parte skeletoniști din 12 națiuni. România a fost foarte bine reprezentată inclusiv de doi tineri sportivi legitimați la CS Olimpia București.

Theodor Buligescu a pierdut podiumul pentru numai 13 sutimi de secundă, terminând concursul pe un onorant loc 4. Theodor Buligescu a învins, printre alții, la această competiție, doi sportivi din Germania și alți doi din SUA, țări cu mare tradiție în practicarea skeletonului la nivel de performanță. De asemenea, la fete, Adelina Baidara a coborât foarte bine și a încheiat pe poziția a șaptea.

Rezultatele complete ale concursului pot fi consultate aici.

Loturile olimpice de monobob și skeleton vor continua pregătirea în Coreea de Sud, celor doi sportivi menționați alăturându-li-se și Mihai Sami, de la monobob. În calitate de antrenor de lot, pe tărâm asiatic va ajunge și Dan Scurtu, coordonatorul secțiilor de bob și skeleton de la clubul nostru.

Listele cu sportivii calificați la Jocurile Olimpice de Tineret 2024 se vor închide la 31 decembrie 2023, clasamentele urmând a fi alcătuite pe baza adițiunii de puncte.

Mult succes!