Pentatloniști la Campionatele Europene

La Cracovia, în Polonia, au loc, în perioada 5-15 iulie, Campionatele Europene de pentatlon modern pentru juniori U19 și U17.

Federația Română de Pentatlon Modern a dat publicității un comunicat oficial prin care anunță lotul României care va face deplasarea la această competiție. Astfel, antrenoarea Silvana Tofan, angajată la secția de pentatlon modern a CS Olimpia București, va conduce un lot de trei sportivi, din care doi îi sunt elevi și la club: Simona Chiru și Bogdan Filciu. Din delegație mai face parte și stelistul Ștefan Chiriac.

Ei vor concura în probele individuale și de ștafetă. Olimpia București este unul dintre polii valorici românești în pentatlon modern, secția de specialitate având și o excepțională istorie sub egida culorilor alb-albastre.

Cei trei sportivi români vor concura astfel:
Sâmbătă, 9 iulie – Bogdan Fîciu (U17): înot și proba combinată (alergare și tir);
Sâmbătă, 9 iulie – Ștefan Chiriță (U17): înot și proba combinată (alergare și tir);
Luni, 11 iulie – Simona Chiru (U19): înot, scrimă și proba combinată (alergare și tir).
Miercuri, 13 iulie – Bogdan Fîciu și Ștefan Chiriță: proba de ștafetă.

Competiția este organizată sub auspiciile Uniunii Internaționale de Pentatlon Modern, forul mondial care se preocupă de acest complex sport.

Baronul francez Pierre de Coubertin, părintele olimpismului modern, considera, în 1896, pentatlonul modern drept ”sportul celor cinci sporturi, cea mai complexă încercare pentru un sportiv”.

Mult succes!