Olimpia, campioană națională U19

Suporterii CS Olimpia București au primit un minunat cadou pascal din partea echipei feminine de baschet U19 a clubului.

Baschetbalistele noastre s-au deplasat la Brașov, acolo unde au susținut turneul final al Campionatului Național rezervat categoriei de vârstă U19, competiție organizată de Federația Română de Baschet. 

În semifinale, fetele noastre s-au impus în fața celor de la Universitatea Cluj-Napoca, scor 67-52, Mihaela Panait fiind cea mai bună de pe teren, cu 20 de puncte și 7 pase decisive.

Finala, care a avut loc la Sala ”Dumitru Popescu-Colibași” din Brașov, s-a disputat împotriva localnicelor de la CSU Brașov, fiind tranșată la limită, la jumătate de coș distanță, 57-56, de componentele Olimpiei București. Echipa noastră a ajuns la turneul final după ce la jumătatea lunii aprilie a câștigat un turneu preliminat, găzduit de Sala ”Octavian Dimofte” din București.

Toate rezultatele înregistrate de echipa Olimpia București U19, până la cucerirea titlului național, pot fi consultate aici. 

Statisticile jucătoarelor utilizate de antrenoarea Măndica Ciubăncan, în finală, au fost următoarele: Bianca Raicu (trei puncte, trei recuperări, două intercepții), Bianca Georgescu (12 puncte, 10 recuperări și patru intercepții pentru double-double), Andreea Pavicheanu (7 puncte, trei recuperări, o pasă decisivă și o intercepție), Antonia Ștefănescu (două puncte și patru recuperări), Maria Stănescu (un punct, 7 recuperări, două pase decisive și două intercepții), Teodora Hărănguș (o recuperare), Beatrice Bunescu (două puncte și două pase decisive), Mihaela Panait (23 de puncte, 7 recuperări, o pasă decisivă), Giulia Monor (7 puncte, 12 recuperări, trei intercepții).

Din lot au mai făcut parte: Bianca Godeanu, Maria Grădișteanu și Anaisi Atanasiu.

Mihaela Panait, componentă a echipei noastre, a fost desemnată MVP-ul turneului.

Secția de baschet a CS Olimpia București a avut un an excelent, înregistrând, în ultima vreme, mai multe performanțe, din care amintim:

Vicecampioană națională indoor junioare 3X3

Vicecampioană națională U15

Campioană națională U17 3X3

Secția de baschet a CS Olimpia București este reprezentată, la feminin, la toate categoriile de vârstă în competițiile naționale.

Felicitări și mult succes mai departe!