Olimpia campioană națională U18

La Arena de Baschet din Capitală s-a încheiat turneul final al Campionatului Național feminin de baschet U18. CS Olimpia București este noua campioană națională la această categorie de vârstă.

În semifinale, formația noastră s-a impus în fața celor de la ACS Dan Dacian București cu scorul de 49-37, pentru ca în finală să câștigăm meciul pentru medalia de aur, 64-61 cu CSS CSM Târgoviște.

Primele două sferturi ale finalei s-au terminat cu scor asemănător, 15-12, de fiecare dată pentru Olimpia București și formația din capitală conducea la pauză cu 30-24. Târgoviște a redus inițial la un punct handicapul și apoi a preluat conducerea cu tripla lui Avășan pentru 34-31, menținându-și avantajul pentru intrarea în sfertul patru, 41-37.

Olimpia București a egalat la 43-43 și revenea la conducere cu tripla lui Monor (46-45), formația dâmbovițeană replicând apoi cu cinci puncte la rând și făcea 50-46. A venit rândul Olimpiei să prindă o serie bună și conducea, 55-52, cu puțin peste două minute până la final scorul fiind egal (55-55). Cinci încercări bune din spatele arcului de cerc au urmat, Maria Stănescu marcând 9 puncte în această perioadă, jucătoarea Olimpiei fiind cea care a decis finala cu un buzzer beater și gruparea alb-albastră s-a impus dramatic, 64-61, scrie baschet.ro

Antrenoarea Măndica Ciubăncan a folosit următorul lot de jucătoare: Alessia Raicu, Bianca Georgescu, Andreea Plavicheanu, Antonia Ștefănescu, Maria Stoian, Maia Grădișteanu, Maria Stănescu, Teodora Haranguș, Beatrice Bunescu, Anaisi Atanasiu, Mihaela Panait și Giulia Monor.

Felicitări pentru acest nou succes al secției noastre de baschet!

foto: baschet.ro

One thought on “Olimpia campioană națională U18

Comments are closed.