Medalie de onoare pentru John Russell din partea UIPM

Recent, Uniunea Internațională de Pentatlon Modern (UIPM) i-a acordat o medalie onorifică lui John Russell, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de viață a acestuia. John Russell s-a născuit pe 2 februarie 1920 fiind cel mai în vârstă medaliat olimpic îân viață din SUA și al doilea din lume. El a cucerit medalia de argint cu echipa americană la Jocurile Olimpice de la Helsinki, din 1952.

Militar de carieră, colonelul Russell a luptat în Al Doilea Război Mondial, după care a devenit sportiv. Ulterior, la retragerea din activitate, a fost șeful Bazei Speciale de Antrenament pentru Pentatlon Modern, contribuind la organizarea Campionatelor Mondiale de Pentatlon Modern din anii 1956 și 1977.

Medalia de Onoare a UIPM este o distincție specială care, înaintea lui Russell, a mai fost primită de alte 28 de personalități. Pentatlonul modern se bucură de susținerea necondiționată a președintelui CIO, germanul Thomas Bach.

CS Olimpia București are una dintre cele mai puternice secții de pentatlon modern din țară, ducând astfel mai departe frumoasa tradiție a sportului celor cinci sporturi.