Medalie românească la Campionatele Mondiale de bob și skeleton

În cadrul Campionatelor Mondiale de Bob și Skeleton, delegația României, cu antrenorul Olimpiei Dan Scurtu, a realizat deja o prezență pe podium. Maria Constantin şi Andreea Grecu la Königssee, Germania, au fost medaliate cu bronz alături de scheletoniştii germani Alexander Gassner şi Anna Fernstädt şi de echipajul de bob masculin pilotat de Richard Oelsner.

Echipa internaţională mixtă formată din româncele noastre şi cei patru nemţi a urcat pe podium devansând ţări cu renume, precum Rusia, Canada, America şi Austria.

La start, în total, au fost 12 echipe. Pe ultima poziție s-a mai clasat o echipă mixtă cu români în compunere: skeletoniștii Dorin Velicu și Maria Mazilu, respectiv boberii Dorin Grigore și Florin Crăciun.

În cadrul Campionatelor Mondiale, Maria Constantin şi Andreea Grecu au ocupat şi locul 11 în proba de bob două persoana feminin, iar în urmă cu două săptămâni s-au clasat pe locul 4 la Campionatele Mondiale de Tineret de la Winterberg, competiţie desfăşurată în acelaşi timp cu etapa de Cupa Europei, acolo unde Andreea Grecu, de data aceasta pilot, a obţinut medalia de bronz în echipă cu cu Erika Halai.

Tot la Königssee, pilotul de bob Mihai Tentea a fost premiat cu “Rookie Trophy” (Trofeul Începătorilor) pentru participarea la primul concurs dedicat seniorilor. Trofeul a fost înfiinţat în anul 1931, iar pe el sunt gravate nume mari ale bobului, printre care şi românii Dragoş Panaitescu şi Ion Panţuru, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice. În urmă cu două săptămâni, Mihai Tentea a mai obţinut medalia de bronz la proba de bob 4 persoane la Campionatele Mondiale U23 de la Winterberg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *