Europenele U18 de atletism vor avea loc în Italia

Consiliul European Athletics a confirmat recent, la capătul unei video-conferințe, faptul că întrecerile Campionatelor Europene U18 de anul viitor vor avea loc tot în Italia, la Rieti. Programată inițial în perioada 16-19 iulie 2020, întrecerea a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus care a afectat puternic Italia, și nu numai, scrie pagina oficială a Federației Române de Atletism, www.fra.ro.

Tot în cadrul video-conferinței, Consiliul European Athletics a decis că cea de-a doua ediție a meciului Europa – SUA, programată în 2021 la Misk – precum ediția de debut din 2019 și la care au luat parte și româncele Alina Rotaru și Florentina Iușco – a fost anulată! Motivul principal al anulării în reprezintă alomerarea calendarului internațional de atletism din 2021, după amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyp. Astfel, următoarea ediție a meciului Europa – SUA va avea loc în 2023, în Statele Unite ale Americii.

Cupa Europei la aruncări este confirmată pentru 2021, la Leiria (Portugalia), Cupa Europei la 10.000 m de la Londra, anulată în acest an, este confirmată pentru un ciclu de trei ani, între 2021 și 2023. Totodată, Campionatele Europene de alergare montană, care au fost amânate în 2020, vor avea loc în 2021 în aceea și locație din Cinfaes (Portugalia).