Europenele de canotaj amânate pentru octombrie

Campionatele Europene de canotaj pentru seniori, programate iniţial între 5 şi 7 iunie, la Poznan (Polonia), au fost reprogramate pentru perioada 9-11 octombrie, a anunţat, luni, Federaţia internaţională pe site-ul său oficial.

Federaţia europeană de profil şi comitetul local de organizare au ca termen data de 31 iulie pentru o decizie finală în contextul pandemiei de coronavirus.

Forul continental a stabilit noi date şi pentru Europenele de juniori, după consultări cu comitetele locale de organizare. Astfel, competiţia va avea loc pe 26 şi 27 septembrie, la Belgrad, data limită pentru evaluarea finală fiind 24 iunie.

Campionatele Europene Under-23 vor avea loc la Duisburg, conform programării, pe 5 şi 6 septembrie, nefiind posibilă schimbarea. Data limită pentru o decizie în acest caz este 30 mai.

Conducerea Federaţiei europene de canotaj, Federaţia internaţională (FISA) şi comitetele de organizare vor continua să monitorizeze situaţia, ghidate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de autorităţile diferitelor guverne.

CS Olimpia București este afiliată la Federația Română de Canotaj și furnizează constant sportivi la loturile naționale ale României.