Eseu Bumbac la Campionatul Mondial

Echipa națională de rugby a României a încheiat participarea la Campionatul Mondial U20 de la București. În jocul pentru locurile 7-8, România a fost învinsă de Canada cu scorul de 71-14, Stejăreii clasându-se, finalmente, pe ultimul loc.

Unul din eseurile noastre a purtat semnătura centrului exterior Cristian Bumbac, legitimat la CS Olimpia București. Sportivul nostru a înscris, de altfel, în fiecare meci, el fiind unul dintre cei mai buni componenți ai României. El a terminat turneul cu un total de 11 puncte, din trei transformări plus eseul contra canadienilor.

În lotul României, cu evoluții apreciate, s-a mai aflat și Dragoș Ser, flanker fost la Olimpia București. În primele trei jocuri, România a cedat astfel: 55-26 cu Namibia, 31-17 cu Samoa și 55-36 cu Hong Kong.

În finală, Fiji a învins Samoa cu 58-8. Acest meci a fost primul pe pământ românesc între două națiuni ale Pacificului, dar și primul din istorie în care cele două, înainte de fluierul de start, dansurile războinice tradiționale, Siva Tau pentru samoani, respectiv Cibi pentru fijieni.

Învingătoarea, Fiji, reprezentanta campioanei olimpice în actualitate, a promovat în primul eșalon valoric al Campionatului Mondial U20.