Emoții olimpice

Foarte puțin a mai rămas până la startul olimpic al unui sportiv legitimat la CS Olimpia București, Bartha Levente (foto). Boberul nostru este decanul de vârstă al echipajului românesc de 4 persoane, el urmând să împlinească, pe 8 martie, frumoasa vârstă de 41 de ani.

Bartha Levente face parte dintr-un cvartet condus de către pilotul Dorin Grigore, ceilalți doi împingători fiind Florin Crăciun și Paul Muntean. Antrenorul echipei României este Dan Scurtu, angajat la CS Olimpia București.

La startul probei olimpice regină pentru sporturile de coborâre pe gheață, sunt înscrise 29 de echipaje. Primele manșe de la Jocurile Olimpice de iarnă, din Coreea de Sud, vor avea loc pe 24 februarie, cu începere de la orele 10.30, respectiv 12.07.

După cumularea timpilor, primele 20 de boburi vor obține calificarea pentru finala olimpică, manșele 3 și 4, programate în ultima zi la Pyeong Chang, pe 25 februarie, cu începere de la 10.30, respectiv 12.15. La antrenamentele oficiale, bobul nostru a realizat permanent progrese în evoluție și, fapt încurajator, nu a abandonat în niciuna dintre cele 6 manșe pregătitoare. Locurile ocupate de bobul românesc, la coborârile preliminare, au fost, în ordine, 28, 29, 28, 27, 25 și 23.

CS Olimpia București este unul dintre cluburile românești de tradiție care, în mod constant, a sprijinit idealurile olimpice. CS Olimpia București consideră că marele eveniment sportiv planetar, Jocurile Olimpice, reprezintă o obligație de onoare pentru un club precum al nostru.

La Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, din 2016, CS Olimpia București a avut contribuție la cucerirea unei medalii de bronz, la o altă probă regină, canotaj 8+1, prin cârmaciul Daniela Druncea.

Secția de bob este singura activă din familia sporturilor de iarnă pe care CS Olimpia București le are înscrise în Certificatul de Identitate Sportivă.

Mult succes!