Două medalii pentru boxerii Olimpiei

La Tg. Jiu au avut loc, recent, Campionatele Naționale de box pentru seniori și tineret, competiție organizată în calendarul oficial al Federației Române de Box.

Pugiliștii CS Olimpia București, club cu secție de tradiție în nobila artă, s-au comportat excelent la acest eveniment de amploare. În limitele categoriei de greutate de 60 kilograme, la seniori, Marian Radu a boxat accidentat în finala pentru medalia de aur. Chiar și în aceste condiții, cu arcada spartă și cu un ochi tumefiat, boxerul nostru a făcut o partidă excelentă, fiind învins la puncte de partenerul său din ring. Specialiștii prezenți la fața locului au apreciat că această finală de la 60kg seniori a fost cea mai spectaculoasă din gală și chiar din competiție.

Președintele Federației Române de Box, Vasile Cîtea, a ținut să premieze personal podiumul de la această categorie, felicitându-l și pe sportivul nostru, pentru prestația din ring. Pe de altă parte, trebuie precizat că staff-ul tehnic, condus de antrenorul Robert Băeatu, a făcut eforturi supraomenești pentru a-l recupera pe Marian Radu, pentru a-l menține în categorie și pentru a îl ajuta să facă o figură frumoasă în ultimul act, în pofida accidentării suferite.

La Tg. Jiu, la tineret de această dată, în limitele categoriei de greutate de 86 kilograme, un alt sportiv legitimat la clubul nostru, David Staicu, a pierdut o semifinală cu o decizie controversată. Totuși, el a cucerit medalia de bronz.

Aceasta a fost ultima competiție oficială în 2022, așa că antrenorul Robert Băeatu a concluzionat: ”A fost un an foarte bun pentru noi. Sportivii și antrenorii au muncit mult, iar rezultatele se văd. Am terminat anul cu șapte medalii la competițiile oficiale naționale. În plus, întreaga comunitate a boxului românesc a apreciat comportamentul nostru, în ring și în afara lui, constanța în pregătire și seriozitatea afișate. Pe această cale doresc să mulțumesc conducerii CS Olimpia București pentru tot sprijinul acordat. Sărbători fericite tuturor!”