Calificare în Cupa Balcanică pentru voleibaliști

Echipa masculină de volei Olimpia Titanii București a încheiat primul sezon în Divizia A1, eșalonul de elită al voleiului românesc, pe un onorant loc 5.

În ultima rundă, într-un meci care nu mai putea influența clasamentul final, Olimpia Titanii a cedat cu scorul de 3-2 la seturi, în deplasarea de pe terenul celor de la CSU Știința Explorări Baia Mare.

Elevii antrenorului Cristian Chițigoi au terminat play-off-ul pentru locurile 5-8 pe prima poziție, ceea ce înseamnă locul al cincilea în ierarhia finală.

Statisticile, care pot fi consultate aici, spun că Olimpia Titanii a disputat 28 de meciuri în acest sezon, din care a câștigat 17 și a pierdut 11, setaverajul fiind 60-38. Din cele 17 victorii, Olimpia Titanii a avut 16 succese cu scoruri de 3-0 sau 3-1, ceea ce înseamnă acumularea tuturor celor trei puncte puse în joc. La capitolul înfrângeri, din cele 11, în trei cazuri echipa noastră a cedat cu scorul de 3-2, ceea ce echivalează cu acumularea unui punct.

Grație acestor rezultate, Olimpia Titanii București poate reprezenta România, în sezonul viitor, în Cupa Balcanică. Această competiție, care se dispută sub auspiciile Asociației Balcanice de Volei, oferă câștigătoarei dreptul de calificare în Cupa CEV.

În curând, pe site-ul oficial al clubului, care a urmărit etapă de etapă evoluția voleibaliștilor în acest sezon, vom posta un material cu concluziile antrenorului Cristian Chițigoi.

Pentru sezonul următor, este posibil ca strategia echipei să se bazeze și mai mult pe promovarea tinerilor voleibaliști români, coroborat cu obiectivul de performanță ca echipa să rămână între primele cinci din Divizia A1.

De asemenea, Olimpia Titanii a ajuns, în acest sezon, în sferturile de finală ale Cupei României.

Mult succes!