Andrei Orzan laureat al Cupei României

Într-o zi de mare sărbătoare pentru snooker-ul românesc, la Centrul Național de Snooker din București, ieri, 27 august 2023, a avut loc finala Cupei României la seniori. Evenimentul, girat de către Federația Română de Snooker, a avut parte de o premieră deosebită, transmisiunea în direct pe canalul public de televiziune, TVR 3.

În semifinale, Andrei Orzan a demonstrat că este cel mai în formă jucător român al momentului, trecând lejer de Radu Vilău, cu scorul de 3-0 la jocuri. În cealaltă parte a tabloului, Tudor Chițu, legitimat, ca și Orzan, la CS Olimpia București, a pierdut contra brașoveanului Tudor Popescu, scor 3-2, deși la un moment dat a avut inițiativa și era considerat favorit.

În finală, transmisă în direct de televiziunea publică, Andrei Orzan, cu un control excepțional al bilei albe, a reușit să treacă de Tudor Popescu, 3-2, adjudecându-și trofeul.

Andrei Orzan a reușit și cel mai mare break din competiție, 89 de puncte, în fazele anterioare. Orzan a participat recent la puternicele turnee Q School, preliminarii pentru intrarea în circuitul profesionist.

Lovitura de imagine dată de Federația Română de Snooker, cu ajutorul transmisiunii televizate, se datorează implicării deosebite și necondiționate a secției de snooker din cadrul CS Olimpia București, condusă de Dragoș Cozmaciuc, care este și antrenor federal pe disciplina sportivă snooker.

Felicitări tuturor!