Activitate intensă pentru secția de bob-skeleton

Secția de bob-skeleton a CS Olimpia București are o perioadă foarte aglomerată de evenimente. Astfel, skeletoniștii din lotul olimpic de tineret au plecat în celebra localitate elvețiană St. Morritz, pentru un stagiu de pregătire sub auspiciile Federației Internaționale de Bob-Skeleton. În această perioadă, IBSF va organiza și un stagiu de pilotaj. Din lotul selectat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român fac parte și doi sportivi legitimați la clubul nostru: Theodor Buligescu și Adelina Badara.

După aceea, începând cu 18 ianuarie, lotul olimpic de monobob tineret al României se va deplasa în Austria, la Innsbruck, pentru primele concursuri de calificare pentru Jocurile Olimpice de iarnă tineret 2024. În lotul tricolor se află și sportivi care fac cinste culorilor clubului nostru, cum ar fi Mihai Sami.

În fine, dar nu în sfârșit, echipajul de bob 2 România, cu Rareș Dincă pilot și Marius Roșoiu împingător, este pe listele de start ale Campionatelor Europene de juniori, care vor avea loc la Winterberg, în Germania, la începutul lunii februarie.

Întorcându-ne la St. Morritz, pentru câteva detalii tehnice, trebuie să menționăm că pista de acolo este naturală, organizatorii imaginând în fiecare an alte viraje și trasee, fapt care face această pistă să fie unică în circuitul mondial.

Succes tuturor sportivilor care se pregătesc la secția condusă de inimosul antrenor Dan Scurtu!