Tudor Chițu câștigător al rundei la snooker

Centrul Național de Snooker din București a găzduit penultima etapă a Ligii Naționale de Snooker, în acest week-end. Etapa a fost câștigată de Tudor Chițu, legitimat la CS Olimpia București, care s-a impus într-o finală foarte frumoasă contra colegului său de club, Mihai Vladu, cu scorul de 4-2 la frame-uri.

Vladu a realizat cel mai mare break al competiției, 74 de puncte în finală, detronându-l din acest fotoliu de lider chiar pe Tudor Chițu, care în optimile de finală ale competiției dăduse un break de 73.

Un alt jucător legitimat la CS Olimpia București, Andrei Orzan, a ajuns în semifinale.

Partidele din faza superioară a acestei etape au fost transmise în direct pe pagina oficială de Facebook a Federației Române de Snooker.

Transmisiunea respectivă a durat peste cinci ore. În clasamentul general, care poate fi vizualizat aici, Mihai Vladu conduce cu 1860 de puncte, secondat de Babken Melkonyan, 1830 de puncte. Tudor Chițu este al treilea, cu 1790 de puncte, în vreme ce Andrei Orzan este și el în vecinătatea podiumului, cu 1730 de puncte.

Titlul național și medaliile se vor decerna după încheierea ultimei etape, programată tot la Centrul Național de Snooker, în perioada 3-5 decembrie. Primul loc este recompensat cu 300 de puncte, finalistul de rundă adaugă în clasament 220 de puncte, în vreme semifinaliștii vor avea și ei câte 160 de puncte în plus.

Ultima etapă a Ligii Naționale de Snooker nu înseamnă și încheierea sezonului în acest sport determinat cvasitotal prin eleganță. În perioada 10-12 decembrie, Bucureștiul va fi gazda tradiționalului concurs Trofeul ”Dimitrie Sturdza”.

Mult succes!