Tricou de Cartea Recordurilor la Arcul de Triumf

De Ziua Internațională a Pământului, sărbătorită la 22 aprilie,, cu sprijinul Federației Române de Rugby, a fost doborât recordul pentru „Cel mai mare tricou din lume”, înscris în Guinness World Records. Tricoul de Uriaș este realizat exclusiv din material textil din plastic reciclat, provenit în urma valorificării a peste 250.000 PET-uri.

Tricoul are pe el un model reinterpretat al drapelului național, un brâu tricolor, model care este folosit pe echipamentul oficial al echipei de rugby a României. Recordul a fost omologat sâmbătă, 22 aprilie, pe Stadionul „Arcul de Triumf” din București, după ce Tricoul de Uriaș a fost măsurat de o echipă de ingineri topografi și verificat în baza unor criterii stricte de către un reprezentant Guinness World Records. Ceremonia s-a desfășurat în prezența a 1500 de spectatori, printre care s-au numărat jucători ai echipei naționale de rugby, reprezentanți mass-media, parteneri, copii și tineri din diverse cluburi sportive din București, inclusiv Olimpia Bucuresti, precum și alți participanți înregistrați.

Micuții rugbyști de la Olimpia au participat, înainte de acest eveniment, și la o etapă a Campionatului Municipal.

Tricoul de Uriaș cântărește circa 4 tone și are dimensiuni similare cu ale unui teren de rugby, măsurând 108,96 metri lungime și 73,48 metri lățime. Pentru fabricarea, transportul, manipularea și desfășurarea tricoului, au fost implicați croitori, transportatori profesioniști și peste 150 de voluntari.