Trei evenimente majore în sportul românesc

Vara anului 2023 se anunță una foarte încărcată pentru sportul românesc. Ca niciodată, un număr de trei competiții majore, europene și mondiale, vor fi organizate în aproximativ aceeași perioadă, de țara noastră, ceea ce reprezintă o veritabilă premieră.

Astfel, în Bazinul de la Otopeni, România va organiza, în perioada 10-18 iunie, Campionatul Mondial U20 la polo pe apă. Aceasta este o mare realizare managerială a Federației Române de Polo, deoarece forul mondial a însărcinat România cu o organizare atât de selectă.

În aceeași perioadă, 9-19 iunie, în sălile polivalente de la Pitești și Mioveni, ambele în județul Argeș, se va desfășura turneul final al Campionatului European feminin de handbal U19. La această competiție țara noastră are o frumoasă tradiție, junioarele noastre câștigând., de-a lungul vremii, de două ori medaliile de aur.

După aceea, între 18 iunie și 18 iulie, România, alături de Georgia, va organiza turneul final al Campionatului European de fotbal tineret U21, competiție care este și criteriu de calificare la turneul de fotbal de la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris. Stadioanele pe care se va juca, în grupa noastră, vor fi Steaua și Rapid, în București, respectiv Cluj Arena și Dr. Constantin Rădulescu, la Cluj-Napoca. Meciul de deschidere al competiției va avea loc la București, în vreme ce finala este programată la Tbilisi. În cazul în care va fi nevoie de un meci de baraj pentru ultima cotă olimpică, acest meci, deocamdată neinclus în program, va avea loc tot la București.