Seară magică la Batumi

Campionatele Europene de haltere pentru seniori au programat astăzi, la Batumi, în Georgia, competiția dedicată halterofilelor, în limitele categoriei de greutate de 64 de kilograme.

Loredana Toma și Irina Lepșa, legitimate la CS Olimpia București, unde îi au antrenori pe Constantin Urdaș, Doru Agache și Adrian Ionescu,ne-au adus imense bucurii.

La stilul smuls, Loredana Toma a devenit campioană europeană cu 111 kilograme, urmată de colega sa Irina Lepșa, medaliată cu argint după 102 kilograme așezate pe halteră. La aruncat, Loredana a câștigat cu 128 de kilograme, Irina Lepșa adjudecându-și medalia de bronz, cu o performanță de 127 de kilograme. La total olimpic, Loredana Toma a devenit campioană europeană cu 239 de kilograme, secondată de Irina Lepșa, argint cu 229 de kilograme.

Loredana Toma a doborât și patru recorduri continentale. La smuls ea deține standardele atât pentru senioare cât și pentru U23, în timp ce la aruncat și total este în posesia recordurilor de tineret U23. Precedentele borne îi aparțineau tot halterofilei noastre. Recordurile europene de senioare, la aruncat și total rămân vacante.

Felicitări pentru acest excepțional palmares realizat în numele României. Performanțele halterofilelor de la CS Olimpia București aduc și o semnificativă contribuție la punctajul olimpic al țării noastre, în urma căruia se vor împărți cotele pentru Tokyo 2020.