Școală de pilotaj în Austria

Recent, sub auspiciile Federației Internaționale de Bob și Skeleton, IBSF, s-a desfășurat, în Austria, o școală de pilotaj pentru tinerii piloți de bob.

De la CS Olimpia București, secția de bob antrenată de Dan Scurtu, sau participat doi candidați la pilotarea bolidului pe gheață, Mihai Sami Florin și Patricia Anton. Totodată, la secțiunea skeleton, din partea clubului nostru a fost prezent, la acest eveniment, Teodor Buligescu.

Dan Scurtu a apreciat că ”sportivii noștri au avut o comportare foarte bună la acest stagiu de pilotaj foarte dificil. Sportivii noștri au fost apreciați de antrenorii de pârtie și delegații IBSF, primind diplome la final de stagiu”.

Cei care au urmat cursul din Austria sunt considerați elemente promițătoare pentru Jocurile Olimpice de tineret 2024, unde sunt incluse în program probe de monobob și skeleton.

La acest stagiu internațional au participat 45 de sportivi din 10 țări.

Secția de bob a CS Olimpia București are o frumoasă activitate internă și internațională, punctată recent chiar cu o prezență la Jocurile Olimpice de la Beijing.