Șase medalii pentru Olimpia la Campionatele Europene de haltere

În această seară, la Izvorani, la Sala Polivalentă, s-a desfășurat proba feminină de la categoria de greutate de 63 de kilograme, din cadrul Campionatelor Europene de haltere pentru seniori.

Competiția a fost dominată copios de către două sportive din România, ambele legitimate la CS Olimpia București. Loredana Toma și-a adjudecat toate cele trei medalii de aur, confirmându-și astfel valoarea dovedită din plin și anul trecut. Ea a ridicat la smuls 105 kilograme, după ce a intrat în concurs ultima, atunci când toate oponentele deja își epuizaseră tentativele regulamentare. Loredana Toma a încercat să își doboare recordul personal și pe cel național U23, dar a ratat la greutatea de 110 kilograme.

Loredana Toma a continuat evoluția impecabilă după victoria clară de la stilul aruncat, unde a terminat cu un excepțional rezultat de 131 de kilograme, urcând progresiv cu câte 5 kilograme la fiecare nouă încercare. Evident, Loredana Toma a devenit campioană europeană de seniori și la proba olimpică, total, cu suma de 236 de kilograme.

Colega ei de club, Irina Lepșa, care a urcat în categorie de la 58, a secondat-o cu succes, cucerind toate cele trei medalii de argint puse în joc. Rezultatele Irinei au fost de 97 de kilograme la smuls, 122 de kilograme la aruncat și 219 kilograme la total.

Felicitări sportivelor noastre pentru aceste performanțe remarcabile!

foto: agerpres.ro