Sărbătoare rugbystică pe Stadionul Olimpia

La Stadionul Olimpia din București a avut loc Memorialul ”Bujie” la rugby, competiție dedicată fostului jucător Mirel Bărbuliceanu, prezent în excepționala generație a Olimpiei, care, acum exact 40 de ani, aducea clubul nostru pe prima scenă națională a balonului oval.

Competiția a fost organizată de CS Olimpia București, secția de rugby, în cooperare cu familia Bărbuliceanu, cu Asociația Municipală de Rugby București și cu Federația Română de Rugby.

Evenimentul a avut o desfășurare cumva atipică. Pe jumătate de teren s-au întrecut echipe de juniori alcătuite din 12 jucători. Au participat trei formații bucureștene: Steaua, Metrorex și, bineînțeles, Olimpia. Pe cealaltă jumătate, echipa de seniori a Olimpiei a făcut antrenament, în pofida timpului ploios, pentru Campionatul Național de rugby 7. La fața locului au sosit și angajați sau foști angajați de la Ministerul Sportului, apropiați de activitatea de performanță a secțiilor de la Olimpia București.

Competiția a însemnat un bun prilej de reamintire a timpurilor de odinioară, mulți dintre foștii colegi ai celui omagiat, de la Olimpia dar și de la alte echipe, sosind la stadion cu mare plăcere. În memoria lui Mirel Bărbuliceanu, supranumit Bujie, a fost ținută și o slujbă religioasă de pomenire.

Antrenorii Olimpiei, Emil Suditu și Alexandru perpelea, au primit trofee simbolice, pentru 45 de ani de carieră profesională. De asemenea, Nicolae Ene, cel care a fost prezent la inaugurarea Stadionului Olimpia, în 1964, și care ulterior s-a pensionat de la Olimpia, a fost prezent la manifestare.

Majoritatea celor care au participat la acțiunea de pe Olimpia  au plecat apoi la Stadionul Dinamo, pentru a vedea meciul din Liga Națională de Rugby, între Dinamo și Timișoara.

Concluzia este că o astfel de acțiune are numai aspecte pozitive și încearcă să facă o legătură, arc peste timp, între un trecut glorios și un prezent promițător în ceea ce privește rugby-ul la Olimpia București.