Proiect CS Olimpia București: Înot pentru persoane cu deficiențe de vedere

Una dintre noile provocări instituționale pentru Clubul Sportiv Olimpia București, club departamental aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, este înființarea unei grupe de înot pentru persoane cu deficiențe de vedere. Sub egida secției de înot a Clubului, condusă de antrenorul Marius Grigore, în colaborare cu Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Vedere din București, în această toamnă a demarat programul special de inițiere și antrenamente.

Marius Grigore conduce un colectiv tehnic în care se mai află Silviu Scurtu și Valeriu Victor Szilvassy. Ideea i-a aparținut lui Octavian Ilina, practicant a mai multor sporturi, la categoria persoanelor cu dizablități, acesta fiind actualmente accidentat. El va reveni cât de curând și se va alătura antrenorilor care lucrează cu grupa specială alcătuită din 13 copii cu deficiențe de vedere.

Ședințele de antrenament sunt programate de două ori pe săptămână și deja progresele se observă cu ușurință. ”Acești copii au o voință extraordinară. Muncesc mult și sunt sigur că vor performa. Este o mare provocare și o mare bucurie pentru noi să fim implicați într-un astfel de proiect”, a declarat antrenorul coordonator Marius Grigore.

”Înotul pentru persoane cu dizabilități este sport paralimpic, iar cooperarea cu instituții precum Comitetul Paralimpic Român sau Asociația Nevăzătorilor din România vor spori, în viitor, amploarea proiectului lansat în Complexul de Natație al Clubului Sportiv Olimpia București. Desigur, privirile ne sunt îndreptate spre participarea la Jocurile Paralimpice și la competiții de resort la nivel internațional, concomitent cu benficiul privind incluziunea socială pe care îl comportă practicarea sportului”, amintește Traian Goga, directorul Clubului Sportiv.

În paralel, Marius Grigore pregătește și secția de performanță a CS Olimpia București, care se pregătește ca în luna noiembrie să participe la Campionatele Naționale în bazin scurt de la Miercurea Ciuc. Ideea înființării unei grupe de înotători cu deficiențe de vedere relevă aplecarea CS Olimpia București spre conceptele de responsabilitate socială și incluziune prin sport.

One thought on “Proiect CS Olimpia București: Înot pentru persoane cu deficiențe de vedere

Comments are closed.