Micuții săritori – performanțe remarcabile la Cupa României

Bazinul din Bacău a fost gazda ediției 2023 a Cupei României la sărituri în apă pentru mezinii care practică acest sport, juniorii C și D. Competiția, organizată sub egida Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, a fost tratată cu mult interes și seriozitate de cei mai mici dintre sportivii clubului nostru, legitimați la acest complex sport, prezent și în programul olimpic.

Delegația condusă de antrenoarea Ani Popescu, în orașul bacovian, a fost alcătuită din șase sportivi, dintre care patru fete și doi băieți. Bilanțul copiilor de la Olimpia București, după ce au acoperit prin participare toate probele din program, platformă și trambulină, este unul excelent.

În total, sportivii noștri s-au întors, de la această competiție, cu două trofee Cupa României, la care s-au adăugat alte 15 prezențe pe podium. Dintre acestea, am avut șapte locuri secunde și opt locuri trei.

Săriturile în apă reprezintă un sport foarte complex, o îmbinare între gimnastică și sporturile de apă, motiv pentru care, pentru a se ajunge la nivel de performanță, trebuie muncă, răbdare, sacrificiu și pasiune.

CS Olimpia București, club subordonat Agenției Naționale pentru Sport, susține performanța, mai ales la disciplinele olimpice.

Felicitări și mult succes mai departe!