Loredana Toma a revenit de la Campionatele Mondiale

Halterofila Loredana Toma a revenit acasă după Campionatele Mondiale de la Ashgabat, din Turkmenistan. Sportiva legitimată la CS Olimpia București a cucerit medalia de argint la stilul smuls, în limitele categoriei de greutate de 64 de kilograme, ocupând și un onorant loc 5 la total. Cu cele 110 kilograme de la smuls, Loredana Toma a atins și standardul pentru record mondial.

Sportiva transferată de la Botoșani este antrenată de Constantin Urdaș. La sediul CS Olimpia București, ea a declarat, în exclusivitate pentru site-ul oficial al clubului: ”Mă simt excelent la CS Olimpia București. La acest club se dorește performanța și este un mediu propice pentru performanță”. Directorul CS Olimpia București, Gheorghe Iordache, a adăugat: ”Ne bucurăm să o avem în mijlocul nostru pe Loredana Toma, care a demonstrat că este o sportivă valoroasă. Suntem convinși că ea ne va reprezenta cu cinste în competițiile interne și internaționale”.

Loredana Toma a abordat, în Turkmenistan, categoria olimpică de greutate de 64 de kilograme, după reforma de specialitate impusă de forul internațional. Referitor la acest lucru, Loredana Toma a declarat: ”Am nevoie de antrenamente intense și să cresc masa musculară. Sunt alte repere acum, iar acest kilogram schimbă mult datele problemei. Dacă la 63 de kilograme am fost triplă campioană mondială, în 2017, acum exigențele au fost foarte diferite. Cred însă că mă voi adapta, odată ce voi avea competiții la 64 de kilograme, iar vârful de formă sportivă sper să fie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020”.

Loredana Toma a fost întâmpinată cu un buchet de flori la sediul CS Olimpia București, unde a ajuns pentru prima dată după deplasarea în Asia Centrală.