Halterofilele vor intra în cantonament

Lotul olimpic de haltere va intra în cantonament la baza de la Snagov în doua parte a săptămânii viitoare, întreaga delegaţie urmând a fi compusă din 10 persoane, a declarat, pentru AGERPRES, secretarul general al Federaţiei Române de Haltere, Alexandru Pădure.

“Mai sunt unele probleme de rezolvat în ceea ce îi priveşte pe sportivi şi dacă intră în cantonament trebuie să rămână acolo. Am zis să centralizăm toate problemele fiecărui sportiv, s-au alocat 12 locuri la baza nouă Snagov şi săptămâna viitoare vom definitiva lotul care va intra în cantonament. În principiu este vorba de a doua parte a săptămânii viitoare. În ceea ce priveşte lotul, e vorba despre vârfuri, cei care intră în cărţi pentru Jocurile Olimpice, Loredana Toma, Elena Andrieş (ambele legitimate la CS Olimpia), Mihai Onica, etc. Dar nu am stabilit exact, probabil că vor fi 10 persoane, cu staff tehnic şi medic inclus”, a declarat Pădure.

Sportivii care vor intra în cantonamentul centralizat vor urma măsuri stricte de prevenţie a răspândirii virusului COVID-19, a mai spus oficialul FRH: “S-au luat nişte măsuri destul de stricte. Ne-am gândit la un protocol strict, fiecare sportiv să aibă propria bară de ridicare, cu care să lucreze, cu podium alocat. Vom lăsa un podium gol între sportivi, se va păstra distanţa între ei, cu seturi alocate individual, plus măsurile care se vor lua la nivel de bază sportivă, privind dezinfectarea. Suntem receptivi, dar nu va fi o perioadă uşoară”.

Sportivii calificaţi sau în curs de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor intra în cantonamente centralizate la Izvorani şi Snagov, urmând să respecte o serie de măsuri de prevenţie privind răspândirea COVID-19. De asemenea, atât sportivii cât şi personalul tehnic şi staff-ul medical vor fi testaţi pentru noul tip de coronavirus.