Francesco Țigănescu campion european

O veste excelentă ne-a parvenit, de la Campionatele Europene de tir sportiv care au loc, sub egida Confederației Europene de Tir, la Osijek, în Croația.

Sportivul legitimat la CS Olimpia București, Francesco Țigănescu (foto), a devenit campion european la juniori, în proba de trap. Francesco nu este la prima ispravă de acest gen, el având mai multe competiții europene și mondiale, inclusiv la seniori, onorate cu bune rezultate.

Despre activitatea secției de tir sportiv a CS Olimpia București, avem mai multe detalii aici.

Francesco Țigănescu este antrenat, la clubul nostru, de Titu Vlădoianu, unul dintre cei mai apreciați specialiști la talere, din România.

În finala continentală, la care iau parte, conform regulamentelor, șase sportivi cu cele mai bune punctaje, Ţigănescu s-a impus cu 44 de talere doborâte, fiind urmat de spaniolul Adrian Lopez Diaz, cu 42, şi de italianul Emanuele Iezzi, cu 32.

Francesco Ţigănescu se calificase pentru așezarea finală cu 116 talere doborâte din 125 talere şi un baraj.

Performanța lui Francesco Țigănescu nu ar fi fost posibilă, implicit, fără cooperarea unor instituții din domeniul sportului, cum ar fi Agenția Națională pentru Sport, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Federația Română de Tir Sportiv.

La scurt timp după marea reușită, Federația Română de Tir Sportiv a postat pe rețelele sociale un mesaj.

”Medalie de AUR pentru Francesco Ţigănescu la Campionatele Europene pentru juniori în proba de trap…FELICITĂRI, FELICITĂRI FRANCESCO, FELICITĂRI TITI VLĂDOIANU. Suntem mândri de voi
O finală frumoasa!”, a scris Federația Română de Tir Sportiv pe Facebook.

Felicitări!