Europenele de kaiac-canoe ar putea avea loc la toamnă

Preşedintele Federaţiei Române de Kaiac-Canoe, Ioan Bîrlădeanu, a declarat, pentru AGERPRES, că va propune federaţiei europene de specialitate amânarea pentru toamnă a Campionatelor Europene, programate între 4 şi 7 iunie la Bascov, ca urmare a pandemiei de coronavirus.

“Încă nu s-a luat o decizie privind Campionatele Europene de la Bascov. Cei de la federaţia europeană ne-au cerut un punct de vedere până la finalul lunii trecute, dar nu am putut să îl trimitem. Însă noi, ca federaţie organizatoare, o să propunem să amânăm competiţia cât mai în toamnă având în vedere situaţia la nivel mondial cu această pandemie”, a afirmat oficialul FRKC.

Acesta a menţionat că stabilirea unei noi date se va face în funcţie de revenirea sportivilor la antrenamentele specifice pe apă.

“Acum depinde şi de cum decurg lucrurile cu pandemia, pentru că dacă sportivii nu încep pregătirea la 1 iunie nu e prea bine. Pentru o asemenea competiţie trebuie să ai cel puţin trei luni de pregătire pe apă. Pentru că sportivii, săracii, nu au nimic în perioada asta, nici antrenamente, nici competiţii … şi nu e tocmai bine”, a explicat Bîrlădeanu.

Acesta a menţionat că din informaţiile pe care le are nu mai sunt loturi de kaiac-canoe în Europa care să continue în această perioadă pregătirea centralizată. “Toţi sportivii sunt în această situaţie, nu numai ai noştri. Am întrebat pe la federaţiile din Europa, prin Italia, prin Germania şi deocamdată nimeni nu face centralizat. Toată lumea face pregătire individuală acasă. Aşa cum fac şi ai noştri. Dar apa este importantă. Au fiecare trenajoare acasă, se apropie de antrenamentul pe apa, însă categoric că nu e specific”, a precizat Ioan Bîrlădeanu.

Campionatele Europene de kaiac-canoe la seniori şi paracanoe au fost programate să se desfăşoare între 4 şi 7 iunie la Bascov, judeţul Argeş.

Toate loturile naţionale şi olimpice ale României şi-au întrerupt pregătirea centralizată în 22 martie în contextul pandemiei de coronavirus, sportivii aflându-se în acest moment la domiciliu. Secția de kaiac-canoe a CS Olimpia București este un furnizor constant pentru loturile naționale ale României.