Dan Scurtu concluzionează prezența olimpică

Ultimii sportivi români participanți la Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud s-au întors cu bine acasă. Printre aceștia se numără și antrenorul Dan Scurtu care, alături de boberul Bartha Levente, a reprezentat CS Olimpia București, în delegația olimpică românească.

Solicitat pentru câteva concluzii, Dan Scurtu ne-a spus: ”Prezența bobului românesc de 4 la Jocurile Olimpice a fost o veritabilă surpriză, pentru toată lumea. Nu ne-am așteptat să obținem calificarea, așa că nu am mers anul trecut la competiția preolimpică, nici la pregătirea și recunoașterea pârtiei. Altfel, faptul că am avut un pilot debutant la Jocurile Olimpice, iar pârtia a fost foarte tehnică și complexă, sunt alte argumente pentru care consider că acest loc 29, ultimul de altfel, este, totuși, un succes. Echipajul s-a prezentat foarte bine și am reușit să terminăm manșele de antrenament precum și pe cele de concurs, în aceste condiții, pe patine, fără accidente. Sincer să fiu mi-a fost teamă de o răsturnare dar echipa a avut o evoluție excepțională, fără exagerare, așa că ne-am întors acasă teferi. Mai trebuie precizat că băieții au avut un start foarte bun, record al carierei pentru acest cvartet, ceea ce nu înseamnă puțin. Despre sportivul nostru, Bartha Levente, pot spune că este un model de pregătire și conștiinciozitate. Deși are 41 de ani, îl văd capabil să mai meargă încă odată la Jocurile Olimpice, în 2022. Mă bucur că nu am dezamăgit încrederea celor de la Comitetul Olimpic și Sportiv Român, ori de la Federația Română de Bob și Sanie, demonstrând că în proba regină a bobului avem potențial”.

Dan Scurtu este a doua oară la Jocurile Olimpice de iarnă, după ce la Soci în 2014 a fost antrenor principal al echipajului pilotat de sportivul nostru, Bogdan Otavă. Bartha Levente a bifat și el a doua prezență olimpică, după Torino 2006.

Secția de bob a CS Olimpia București este una de tradiție și de valoare, iar clubul nostru susține, pe toate căile, idealurile și valorile olimpice.