Cristian Radu s-a calificat la Jocurile Olimpice de iarnă

La St. Morritz, pe pârtia naturală din cunoscuta stațiune elvețiană, s-au încheiat astăzi calificările la bob pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing.

Echipajul României, la bob 4, a obținut o excepțională calificare pentru întrecerea olimpică ce va debuta peste aproximativ trei săptămâni.

În componența Mihai Tentea (pilot), Raul Dobre, Cristian Radu (mijlocași) și Ciprian Daroczi (frânar), cvartetul românesc s-a clasat, la ultima etapă de Cupa Mondială înainte de plecarea spre China, pe un onorabil loc 21, fapt care a adus băieților noștri punctele necesare atingerii baremului olimpic.

Coborârea de la St. Morritz a contat și drept Campionat European, la această competiție echipajul românesc situându-se pe locul 15.

Cristian Radu, al treilea în fotografia atașată, este legitimat la CS Olimpia București. Din delegația României la Beijing va face parte și antrenorul coordonator al secției noastre, Dan Scurtu.

Aceasta este a treia participare consecutivă la Jocurile Olimpice de iarnă, pentru boberii Olimpiei, sportivi și antrenori.

Felicitări pentru această performanță deosebită și mult succes mai departe!