Cătălin Vicențiu la Campionatele Europene de box

Campionatele Europene de box pentru juniori (15-16 ani) vor debuta vineri pe cele două ringuri instalate la Patinoarul din Galaţi, ţara noastră urmând să fie reprezentată de 26 de pugilişti (13 băieţi şi 13 fete) la acest turneu.

Cu 400 de sportivi la start din 35 de ţări, competiţia a stabilit din start un record de participare, fiind cea mai grandioasă din toate cele organizate la nivel continental, indiferent de vârstă. Întrecerile se vor desfăşura în cadrul a 13 categorii la masculin şi tot atâtea la feminin.

Festivitatea de deschidere este programată pentru vineri, la ora 14:00, Federaţia Română de Box şi oficialităţile locale pregătind un show impresionant, la care intrarea este liberă.

Imediat după festivitate, va începe bătălia pe cele două ringuri, încă din prima zi fiind programate 65 de meciuri! începând de sâmbătă şi până pe 28 mai vor avea loc câte două gale în fiecare zi, de la orele 15:00 şi 18:00. Pe 29 mai este zi liberă, după care în următoarele trei zile sunt programate semifinalele şi finalele. Europeanul se încheie pe 1 iunie.

România va alinia la startul acestei competiţii garnituri complete, de câte 13 sportivi, atât la masculin, cât şi la feminin, oferind posibilitatea cât mai multor tineri pugilişti să ia un prim contact cu întrecerile la cel mai înalt nivel.

Din lotul masculin tricolor face parte și Cătălin Vicențiu, legitimat la CS Olimpia București, unde este antrenat de maestrul Robert Băeatu.

Mult succes!