Boberii s-au întors de la Campionatele Naționale

Recent, la Igls, în Austria, au avut loc Campionatele Naționale de bob, competiție la care au participat și sportivii legitimați la secția de specialitate a CS Olimpia București. La bob 2, echipajul compus din Ilie Boroșoiu (pilot) și Marian Tudor (împingător) a urcat pe podium, medalie de bronz, la juniori. Același echipaj a punctat la tineret, locul 4, respectiv seniori, locul 6. Un al doilea tandem CS Olimpia București a coborât la Igls, în alcătuirea Alexandru Popescu (pilot) și Radu Sima (împingător), sosind exact în spatele colegilor, respectiv locul 4 la juniori, 5 la tineret și 7 la seniori.

La bobul de 4 persoane, antrenorul coordonator Dan Scurtu a luat o hotărâre de moment, care însă s-a dovedit a fi ingenioasă. Din motive de securitate, ținând cont că piloții noștri încă nu au experiență, el însuși a urcat la manșă și a pilotat bobul Olimpiei la proba-regină. Împingător a fost un alt bober cu ștate vechi de serviciu, Bogdan Otavă, iar laterali Florin Coman și Alexandru Popescu. Cvartetul nostru s-a situat pe locul 3 la seniori, obținând o medalie valoroasă pentru palmaresul clubului, însă nu s-a aflat în ierarhii la juniori și tineret.

Pe pista de la Igls, acum trei ani, Dan Scurtu devenea campion mondial de veterani +45 de ani, așa că această bază sportivă este una cu frumoase amintiri pentru boberii Olimpiei.

Delegația noastră s-a întors acasă cu bine, după prestația din Austria, iar acum se așteaptă telegramele de convocare de la Federația Română de Bob și Sanie, pentru acțiunile europene și mondiale programate.

Echipa de bob a CS Olimpia București mulțumește tuturor pentru susținere și urează suporterilor ”Crăciun Fericit”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *