Boberii pleacă la Campionatele Naționale

Echipa de bob a CS Olimpia București, coordonată de către antrenorul Dan Scurtu, pleacă în această dimineață spre Igls, în Austria, unde în perioada 12-22 decembrie vor avea loc Campionatele Naționale de bob și skeleton.

Din cauza lipsei infrastructurii funcționale în țară, Federația Română de Bob-Sanie este nevoită să recurgă la metoda organizării principalei competiții interne, peste hotare.

Boberii Olimpiei, care vor participa la Campionatele Naționale sunt Ilie Boroșoiu și Alexandru Popescu (piloți), Bogdan Otavă, Radu Sima, Ștefan Găinușă și Marian Tudor (împingători). Se vor forma două echipaje pentru bob 2, iar în funcție de acomodarea cu gheața și de performanțele din manșele de antrenament, este posibil ca Olimpia București să aibă și un echipaj la proba-regină de bob 4. Cum însă piloții noștri sunt începători, trebuie verificat dacă ei au suficientă experiență și îndemânare pentru a struni bobul de dimensiuni mari, astfel încât coborârile să se efectueze în deplină securitate.

Din lot mai face parte și Florin Coman, care va fi încercat pe dificilul post de pilot, abilitățile sale recomandându-l, pe viitor, pentru o astfel de poziție în bob. Echipajele noastre vor concura la juniori, tineret și seniori, pe pista de gheață de la Igls.

Drum bun și mult succes!bobolimpia 300x140 - Boberii pleacă la Campionatele Naționale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *