Tudor Chițu a câștigat Trofeul ”Prințul Dimitrie Sturdza”

La Centrul Național de Snooker din București a avut loc tradiționalul Trofeu ”Prințul Dimitrie Sturdza” la snooker, în organizarea Federației Române de Snooker.

Competiția a fost câștigată de tânărul jucător Tudor Chițu, legitimat la CS Olimpia București.

Acesta a demonstrat o maturitate ieșită din comun la masa de joc, reușind câteva execuții tehnice de mare spectaculozitate. Construcția break-urilor sale, alegerea opțiunilor în joc, controlul bilei albe, au fost câteva dintre atu-urile lui Tudor Chițu.

Jucătorul olimpist s-a impus în semifinale cu 3-1 în fața lui Tudor Popescu, în frame-ul 2 reușind o revenire spectaculoasă, cu închidere de masă de manual.

În finală, Tudor Chițu l-a depășit pe experimentatul Babken Melkonyan cu 3-1, în primele două frame-uri fiind impecabil, cu break-uri de 61 și 36 de puncte. Partea de încheiere a meciului a fost mult mai tacticizată, dar și la acest aspect cel care a excelat a fost Tudor Chițu.

Pe ultimele luni ale anului, Tudor Chițu a prins o formă sportivă de invidiat, săptămâna trecută el devenind și, în premieră, campion național.

Tudor Chițu este component al lotului național, el pregătindu-se pentru competițiile de obiectiv din 2022, în februarie, la Sheffield, urmând să aibă loc Campionatul Mondial.

Cu această ocazie, Federația Română de Snooker a înmânat și carnetele de Maestru al Sportului pentru un număr de 26 de jucători care îndeplinesc condițiile legale, printre ei numărându-se și proaspătul campion național, dar și alți sportivi de la CS Olimpia București, printre care Andrei Orzan și Mihai Vladu.

Titlul de Maestru al Sportului este acordat de Ministerul Tineretului și Sportului, la propunerea federațiilor sportive naționale.

One thought on “Tudor Chițu a câștigat Trofeul ”Prințul Dimitrie Sturdza”

Comments are closed.