Speranțe olimpice pentru sporturile de iarnă

Secția de bob a CS Olimpia București are, în această perioadă, mai mulți sportivi implicați în pregătire specifică pentru participarea la evenimente internaționale de amploare, în proxima perioadă.

Astfel, lotul olimpic de tineret al României, la bob și skeleton, sub comanda antrenorului nostru de la secție, Dan Scurtu, se află, cu susținerea Comitetului Olimpic și Sportiv Român, într-un cantonament la Lillehammer, în Norvegia, pentru antrenamente specifice pe pistă de gheață.  De la Olimpia București, conform criteriilor Federației Române de Bob-Sanie, au fost selectați următorii sportivi: Mihai Sami, Theodor Buligescu și Adelina Baidara. Cei menționați vor participa la curse pentru calificarea la Jocurile Olimpice de tineret care vor fi găzduite în ianuarie 2024, de Coreea de Sud. Calificările pentru Gangwon 2024 vor avea loc în luna noiembrie.

Lotul CNOPT de bob juniori se află, în aceeași perioadă, la Sigulda, în Letonia, pentru pregătirea participării viitoare la etapele de Cupa Europei, respectiv campionatele Europene de juniori și Campionatele Mondiale de juniori. De la CS Olimpia București sunt în țara baltică Rareș Dincă și Theodor Asurdoaiei.

Mai multe detalii despre calendarul competițional internațional, la bob și skeleton, avem pe site-ul oficial al forului internațional de specialitate.

Mult succes tuturor!