Snooker de calitate la Olimpia București

Recent, sub auspiciile Federației Române de Snooker, a avut loc o nouă etapă în cadrul Ligii Naționale de Snooker, competiția de top din România. Runda respectivă a relevat calitatea foarte crescută a jocului prestat de unii sportivi legitimați la secția de snooker a CS Olimpia București.

În finala competiției, găzduită de Centrul Național de Snooker din București, situat în campusul Universității Politehnica București, Andrei Orzan l-a învins la capătul unui meci foarte spectaculos, pe colegul său de la Olimpia, Tudor Chițu, cu scorul de 4-3. Orzan, în ultimul act, a reușit un break de 85 de puncte, în vreme ce Chițu a făcut și el spectacol, la una dintre vizitele la masa de joc reușind un break de 90 de puncte.

De altfel, Tudor Chițu, în semifinala câștigată cu 4-1 în fața lui Alex Statache, a reușit break-ul maxim, 105 puncte, tot atunci bifând și un break de 86 de puncte. Pe cealaltă parte de tablou am avut o semifinală sută la sută de la CS Olimpia București, Orzan câștigând meciul cu Mihai Vladu, scor 4-0, cu trei break-uri de 72, 69, respectiv 53 de puncte.

Toate aceste rezultate statistice sunt nimic altceva decât rodul muncii depuse la secție, sub coordonarea antrenorului Dragoș Cozmaciuc, dar și a faptului că infrastructura de la Centrul Național de Snooker este una de excepție.

Rezultatele complete ale etapei pot fi consultate aici.

Felicitări și mult succes mai departe!