Se apropie startul olimpic pentru Cristian Radu

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing au intrat în linie dreaptă. După ce pista de la Yanqing a fost folosită de skeletoniști și sănieri, a venit rândul boberilor să se întreacă pentru medaliile olimpice.

Trebuie remarcat că, pentru boberi, pârtia a fost inaugurată pentru sportivii români de Cristian Radu care a efectuat prima coborâre pe pista olimpică, în bobul de două persoane, alături de pilotul Mihai Tentea.

Echipajul de bob 2 deja a evoluat la Beijing, România ocupând un onorant loc 16 în această competiție foarte puternică. Tentea a pilotat bobul respectiv alături de Ciprian Daroczi.

Concursul de bob 4, cel mai spectaculos al acestei ramuri sportive, va alinia la start și echipajul României cu Cristian Radu, legitimat la CS Olimpia București, între împingători. Primele manșe vor avea loc pe 19 februarie, urmând ca manșele a treia și a patra, practic decernarea medaliilor și stabilirea ordinii finale, să aibă loc duminică, 20 februarie, în ultima zi a Jocurilor Olimpice.

Tradițional, ultima zi a Jocurilor Olimpice este rezervată unor evenimente de mare amploare, gen maratonul la schi fond, finala turneului de hochei pe gheață și ultimele coborâri la ”Formula 1 a gheții”, bob 4.

Mult succes!

One thought on “Se apropie startul olimpic pentru Cristian Radu

Comments are closed.