Schimbări în regulamentele de pentatlon modern
La Frankfurt, în Germania, a avut loc, în zilele libere de la sfârșitul săptămânii, cel de-al 68-lea Congres al Uniunii Internaționale de Pentatlon Modern (UIPM). În cadrul lucrărilor, Klaus Schormann (foto) a fost reales în funcția de președintele al forului de resort, UIPM. Germanul în vârstă de 70 de ani conduce UIPM începând cu anul 1993.
O alocuțiune a susținut și președintele CIO, Thomas Bach, care a punctat dezvoltarea progresivă a pentatlonului modern, mai ales în context olimpic. Printre alte decizii adoptate la acest Congres se numără cea care modifică denumirea probei combinate, tir și alergare, în Laser-Run. Aceasta este o nouă probă pentru care s-au organizat inclusiv Campionate Mondiale ,acum statuată prin respectiva terminologie.
S-a discutat ca în viitor să se modifice și importanța probei de înot în cadrul pentatlonului modern. Astfel, sistemul de punctaj pentru înot va suferi o corecție, de la 3 puncte pe secundă la numai 2 puncte pe secundă. Explicația în acest sens a fost că se dorește stimularea țărilor în care infrastructura specifică înotului încă nu este foarte bine dezvoltată.
O altă decizie vorbește despre posibilitatea naturalizării pentatloniștilor care deja au evoluat într-o competiție sportivă oficială pentru o țară. Expații trebuie să aibă legitimare în țara de adopție cel puțin doi ani, iar în cazul în care se dorește selectarea în lotul olimpic a unui sportiv naturalizat, acesta are nevoie de trei ani petrecuți la un club afiliat la noua federație națională.
CS Olimpia București este un club de tradiție, care are secție performantă de pentatlon modern. Sportul celor cinci sporturi (atletism, tir, înot, călărie și scrimă) a fost inventat de către restauratorul olimpismului modern, baronul francez Pierre de Coubertin, care afirma că ”aceasta este deplina afirmare a unui sportiv”.