Paște cu haltere pentru Olimpia

În ziua de Paște, un coleg al nostru va lupta pentru medalii continentale și pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

La Erevan, în Armenia, au loc, în aceste zile, Campionatele Europene de haltere pentru seniori. În lotul național al României, selectat de Federația Română de Haltere, se află, la categoria de greutate 55 de kilograme, Valentin Iancu Ionadi, sportiv legitimat la CS Olimpia București.

Valentin va concura chiar astăzi, de Paștele ortodox, începând cu ora 14.00, la cele două stiluri, smuls și aruncat. Totalul celor două va acumula clasamentul final și eventualele cote olimpice.

Competiția este importantă și din perspectiva Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în perspectiva calificării la Jocurile Olimpice de Vară, Paris 2024.

Noi vom reveni cu amănunte după-amiază, după ce Valentin va evolua pe podiumul de concurs din Armenia. El este însoțit, cu lotul național, la Campionatele Europene, de antrenorul secției de haltere a CS Olimpia București, Adrian Ionescu.

Paște Fericit!