Loredana Toma triplă campioană mondială

La Anaheim, în Statele Unite ale Americii, se desfășoară, în această perioadă, Campionatele Mondiale de haltere pentru seniori. La feminin, în limitele categoriei de greutate de 63 de kilograme, Loredana Toma, legitimată la CS Olimpia București, a realizat o performanță deosebită, cucerind trei medalii de aur.

La stilul smuls, sportiva noastră a câștigat cu 109 kilograme, adică o diferență de 7 kilograme între ea și a doua clasată, care a concurat în grupa valorică B. Distanța respectivă i-a conferit Loredanei relaxarea de la aruncat, dar și în perspectiva totalului.

A doua medalie de aur a venit, pe acest fond logic, la stilul aruncat, cu o performanță de 128 de kilograme. Automat, Loredana Toma a intrat și în posesia medaliei de aur la total, probă olimpică, suma fiind de 237 de kilograme.

Până în momentul de față, Loredana Toma este singura sportivă din Europa care a devenit campioană mondială la Anaheim, atât pe stiluri cât și la total. Această performanță a fost remarcată și de către Federația Internațională de Haltere, for care i-a acordat româncei spații ample pe pagina sa oficială.

În același concurs, Bianca Molie, legitimată tot la CS Olimpia București, s-a clasat pe locul 19 la smuls, cu 87 de kilograme, și pe locul 20 la aruncat, cu 105 kilograme. Totalul de 192 de kilograme a plasat-o pe sportiva noastră, pe locul 20.

Tot la Campionatele Mondiale de la Anaheim, pe tabloul categoriei de greutate de 58 de kilograme, Irina Lepșa, de la CS Olimpia București, a terminat pe locul 15 la smuls, cu 82 de kilograme, și pe locul 14 la aruncat, cu 102 kilograme. La total, cu un cumul de 184 de kilograme, sportiva noastră s-a situat pe locul 13.

foto: iwf.net