Kaiaciste în lupta pentru medaliile europene

La Auronzo, în Italia, au loc Campionatele Europene de kaiac-canoe pentru juniori și tineret U23. Din delegația României fac parte și două sportive legitimate la secția de kaiac-canoe.

Prima care a pătruns pe pista lichidă a fost Mălina Trifescu, alături de Adrieana Mihai, la proba K1 – 500 metri U23. Cele două au obținut, de pe locul al cincilea, calificarea în semifinale. După aceea, cele două sportive ale noastre, Daniela Savu și Mălina Trifescu, în componența echipajului K4 – 500 metri U23, au obținut o așezare în semifinală, de pe locul al patrulea în seria preliminară.

În ziua a doua a competiției continentale, Mălina Trifescu, la K2 – 500 metri, a obținut alături de coechipiera sa menționată mai sus, calificarea în finală, de pe locul al treilea al semifinalei.  Aceeași performanță s-a obținut și la K4 – 500 metri, cele două kaiaciste ale noastre fiind în finala probei.

Cele două finale în care sperăm să cucerim medalii, pentru club și pentru România, sunt programate în ziua de duminică, 1 iulie.